Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål vi oftest hører – klik på spørgsmålet, så folder svaret sig ud nedenunder

English version click here

``Kan jeg blive frivillig hos DINNødhjælp og rejse med til Nigeria?``

DINNødhjælp arbejder lige nu i Nigeria, som er et af verdens farligste lande. DINNødhjælp arbejder i en stat i Nigeria, der hedder Akwa Ibom.

På grund af højrisiko området, hvor DINNoedhjaelp’s Børnecenter holder til, er det ikke muligt at acceptere volontører. Vi kan ikke garantere nogens sikkerhed, og derfor arbejder vi alene. Vi råder alle til at læse rejsevejledningen for Nigeria på hjemmesiden for Udenrigsministeriet i dit hjemland.

Det danske udenrigsministerium fraråder ALLE rejser til Akwa Ibom hvor DINNødhjælps børnehjem ligger. Læs den danske rejsevejledning her 

``Jeg vil gerne adoptere et barn. Kan jeg det?”

Adoption er ulovligt I Nigeria. Hvis nogen forsøger at bortadoptere et barn, bliver de anklaget for børnehandel og kan straffes med fængsel i 15 år. Licens til at drive børnehjem fratages og børnehjemmet bliver lukket.

``Jeg vil gerne arbejde som frivillig hos DINNødhjælp i Danmark. Kan jeg det?”

DINNødhjælp har brug for rigtig meget støtte, og er vi er meget glade for, at så mange tilbyder deres hjælp til at ville være frivillig.

Der er mange måder, hvorpå man kan hjælpe DINNødhjælp. Blot ved at dele vores opdateringer på vores Facebookgruppe, er man med til at dele vores budskaber ud til endnu flere.
DINNødhjælp har udarbejdet en kommunikationsstrategi for at skabe en tydelig retning i den måde, hvorpå vi synliggør vores organisation.

Derfor er det vigtigt, at man som frivillig hos DINNødhjælp kender til vores strategi, da der skal være en målrettet sammenhæng mellem det vi (DINNødhjælp) siger, og det vi gør.
Skriv til os på info@dinnoedhjaelp.dk hvis du ønsker at være frivillig hos DINNødhjælp.

OBS: Pt. søger vi ikke flere frivillige til at arbejde for os i Danmark.

``Jeg vil gerne donere tøj, legetøj, bamser, bøger oa. til DINNødhjælp. Tager I imod det?”

DINNødhjælp er meget taknemmelig for den store opbakning, vi får fra rigtig mange mennesker. Det er kun SAMMEN, at vi kan gøre den STØRSTE forskel.

Da det er en yderst dyr affære at sende pakker til Nigeria, har vi på Facebook lavet en auktionsside. Her kan man sælge fx tøj, bamser og lignende. Når auktionen slutter, bliver pengene doneret til DINNødhjælp og vi bruger pengene fra auktionerne til at købe mad, tøj, medicin m.m. –  På den måde støtter vi også op om handlen i nærområdet i Nigeria, hvilket er til gavn for mange flere mennesker.

Hvis du ønsker at se nærmere på vores auktionsside, findes den her:  Auktion/DINNødhjælp eller send en mail til: auktion@dinnoedhjaelp.dk så hjælper de dig gerne med evt. spørgsmål du end måtte have.

Ønsker man alligevel at sende en pakke afsted til børnene, beder vi dig sende det til nedenstående adresse – TAK!

African Children’s Aid Education And Development Foundation
P.O.BOX 194
EKET
AKWA IBOM STATE
NIGERIA

Vi gør opmærksom på, at det er meget dyrt at sende pakker til Nigeria

``Jeg vil gerne høre et foredrag med Anja. Hvornår holder hun foredrag?``

Anja arrangerer ikke selv foredrag. Man booker et foredrag, og det kan man gøre som både privat person og som virksomhed.

Du kan booke et foredrag med Anja om DINNødhjælp, hvor hun kommer ud til jer og fortæller om sit spændende liv og de rørende beretninger fra Nigeria, via hjemmesiden  www.athenas.dk

I 3 år har Anja holdt foredrag i Danmark, hvor hun har fortalt om DINNødhjælps arbejde og sin personlige historie.

Men nu er det også muligt for resten af verden, at bestille et foredrag med Anja. Anja er kommet i selskab med nogle af verdens mest inspirerende og internationale foredragsholdere i Skandinaviens største foredragsbureau: A-Speakers.

Hvis du ønsker at møde Anja og høre hendes gribende foredrag om hendes liv, kan du booke hende her: www.a-speakers.com

OBS – Vi gør opmærksom på, at vi ikke kan bistå med planlægning af arrangementet!

``Jeg vil gerne starte en indsamling til DINNødhjælp. Hvordan gør jeg det?”

Nu har alle danskere mulighed for at starte deres helt egen indsamling til DINNødhjælp. Vi er godkendt hos Betternow: betternow.org. Gå ind på deres hjemmeside og tryk på “start indsamling”, skriv en overbevisende tekst omkring, hvorfor du ønsker at støtte DINNødhjælp, indsæt et godt foto, og så er du godt igang. Vær opmærksom på at angive korrekt information samt billeder, som har reel forbindelse til DINNødhjælp.

Læs meget mere her: https://www.betternow.org/dk/how-it-works

``Jeg vil gerne hænge DINNødhjælp plakater op på min arbejdsplads / Jeg vil gerne have DINNødhjælp flyers liggende i min butik. Vil i sende nogen til mig? “

DINNødhjælp vil meget gerne sende plakater og flyers til butikker og firmaer, men da vi efterhånden har fået en stor efterspørgsel har vi ikke råd til at sende plakater og flyers ud.

Hvis man som firma eller privat ønsker at have plakater hængende og flyers liggende i butik o.a., skal man selv betale for portoen.

Kontakt Kaja for mere info: kaja@dinnoedhjaelp.dk

``Hvor kan man købe DINNødhjælp toppe og t-shirts “

Vis at du støtter DINNødhjælp, når du løber, træner eller bare drøner rundt i solskinsvejret :)

Køb T-shirten hos T-shirtshop.dk

“Jeg vil gerne bortauktionere ting væk til fordel for DINNødhjælp. Kan jeg det?”

DINNødhjælp har en facebook gruppe, der hedder “Auktion/DINNødhjælp”, hvor man kan bortauktionere alt det, man vil til fordel for DINNødhjælps arbejde i Nigeria.

Ønsker man f.eks. at bortauktionere en stol, et stykke tøj, et gavekort til ens egen butik, en klipning fra ens egen frisørsalon, en skål osv. gør man følgende:

1. Upload billede af det man ønsker at bortauktionere på auktionssiden.
2. Skriv en lille tilhørende tekst, der beskriver hvad det er man bortauktionerer.
3. Alle auktioner løber afsted i max 3 dage, fra det første bud er givet; husk at skrive i salgsteksten, hvor mange dage auktionen skal vare og hvem der skal betale for forsendelsen (køber eller sælger).
4. Den der på sidstedagen har budt højst, vinder auktionen.
5. Når personen, der vinder auktionen, har overført beløbet til DINNødhjælp, giver vi dig besked på, at pengene er overført.
6. Køber og sælger aftaler selv indbyrdes nærmere angående forsendelsen.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan bortauktionere væk. Alle spørgsmål ang. Auktion/DINNødhjælp skal ske til: auktion@dinnoedhjaelp.dk

``Hvordan bliver man sponsor for DINNødhjælp?”

DINNødhjælp har brug for sponsorer, og man kan blive sponsor både som privatperson og som firma/virksomhed.
DINNødhjælp har brug for støtte til både lønninger af de lokalt ansatte på vores børnehjem i Nigeria, til mad/medicin, uddannelse til børnene og meget mere.
Vi kan tilbyde:
Dit/jeres logo på vores hjemmeside.
Reklame for virksomheden i vores nyhedsmail, samt på vores Facebook gruppe.
Gratis foredrag med Anja, for virksomhedens ansatte (værdi 6000.-).
Det vi ønsker fra jer:
At I som firma/virksomhed sponsorerer med mindst 1000.- pr. måned.
At I deler vores ideologi og støtter op om vores arbejde.

Som noget nyt kan man også lave en salgskampagne i samarbejde med DINNødhjælp.

Har du et eller flere produkter du kunne tænke dig at donere enten overskuddet eller et aftalt antal procenter.

Det vi kan tilbyde dig/jer er reklame for produkterne/virksomheden på vores hjemmeside, samt på vores Facebooksider i den aftalte periode kampagnen kører.

Læs mere her:

Skriv til Christel: christel@dinnoedhjaelp.dk hvis man ønsker at blive sponsor for DINNødhjælp og hjælpe os med at støtte børnene i Nigeria til et bedre liv.

Bemærk at man senest d. 12 Januar, det kommende kalenderår skal sende oplysningerne om sponsoraftalen til Kaja: kaja@dinnoedhjaelp.dk for at kunne trække sponsoratet fra i SKAT.

``Hvordan laver man som virksomhed en salgskampagne med DINNødhjælp?”

Har din/jeres virksomhed lyst til at støtte DINNødhjælp på en alternativ måde, hvorpå I som virksomhed også får gavn af samarbejdet i henhold til god reklame, og muligheden for at nå en ny kundeskare.

DINNødhjælp er behjælpelig med idéer til hvad I kan gøre for at sprede budskabet om kampagnen, og derved højne salget.
DINNødhjælp vil gerne i samarbejde med jer, designe et produkt der kan sælges i kampagne perioden.
DINNødhjælp vil i perioden reklamere på vores hjemmeside, og ved relevans også på vores Facebookside for kampagnen.
I er velkomne til at bruge DINNødhjælps logo i reklame for kampagnen – på den måde kan man gøre sine kunder opmærksomme på, at de er med til at støtte humanitært arbejde.

Da der bruges en del tid på PR og opsætning af kampagnerne forventer vi, at I som virksomhed minimum donerer:
Ved samarbejde i et år 5% af omsætningen
Ved samarbejde i én måned minimum 10% af omsætningen
Ved samarbejde i én weekend minimum 25% af omsætningen
Ved samarbejde i én dag minimum 50% af omsætningen.

Særaftaler kan laves i samarbejde med DINNødhjælp.
For yderligere informationer kontakt Christel på mail: christel@dinnoedhjaelp.dk

``Kan jeg trække min donation fra i Skat?”

JA! DINNødhjælp har modtaget paragraf 8A fra Skat, der gør alle donationer til DINNødhjælp fradragsberettigede og samtidig blåstempler vores lille, men meget seriøse organisation.

Godkendelsen gælder fra d. 01-02-2015, dvs. at alle donationer fra februar måned 2015 og frem er fradragsberettigede.

DINNødhjælp indberetter donationerne til Skat, og ønsker man, at sin donation skal trækkes fra i Skat (BEMÆRK. at medlemskontingent ikke er fradragsberettiget), skal man sende en mail til DINNødhjælp som skal indeholde navn, adresse, CPR-nummer/CVR-nummer og donationsbeløbet. Vi skal også bruge oplysninger om, hvordan donationen er doneret (bankoverførsel, paypal eller MobilePay) og dato, så vi kan sikre at det hele stemmer.

Mail skal sendes til Kaja: kaja@dinnoedhjaelp.dk

Ønsker man at støtte DINNødhjælp flere gange i løbet af året, skal man bare vente med at sende en mail til os senest d. 12 Januar i det efterfølgende kalenderår, da vi ikke indberetter til Skat før.

Here you can find answers to the questions we most often hear – click on the question to see the answer

``Can we adopt a child ? ?``

The children who live at the orphanage still miss their parents / siblings.

It’s important to remember that the witch accusation rarely come from them but from e.g. the child’s uncle, stepmother / father, grandparent, neighbor or a priest.

It should also be pointed out that once the child has been branded a witch, parents, if they are poor and can’t afford to get the ‘evil spirits’ cast out, don’t have many options! They risk to be killed themselves if they allow the child to remain in their homes.

One of the things the kids is looking forward to is when DINNoedhjaelp take them on ‘home visits’. Here the villagers with their own eyes see a healthy child well-being! This is an important factor on top of the great educational work DINNødhjælp doing in the area, to fight the superstition.

We take care of the child while growing up in the orphanage, where they are still a part of their own culture. In addition, we make sure that children get a good education, for them to be able to support themselves later in life. In this way we try to prevent the child will be exposed to additional trauma, which is an adoption would entail.

There are many good reasons for adoption, but with above reasoning and statements from child psychologists DINNødhjælp helps in the immediate area to create a better future for the witch accused children, rather than putting them up for adoption.

We are working to stop the superstition and we do a lot of advocacy in the children’s home villages. If we want to stop the belief in witchcraft it starts with the children. It’s when we bring the children on home visits back to their local community we can stop the superstition. Home visits changes the mindset of the people. Adoption cannot change the superstition.

``Can I become a volunteer at DINNoedhjaelp and travel to Nigeria?”

DINNoedhjaelp is currently working in Nigeria which is one of the world’s most dangerous countries. DINNoedhjaelp is working in a state in Nigeria called Akwa Ibom.

At the moment Denmark’s Foreign Ministry have no travel guidance to Nigeria suggesting that it is not a country, the Danish authorities in any way recommend traveling to. Sweden’s cheap international ministry has in turn produced a travel guidance to Nigeria where they discourage ALL travel to Akwa Ibom where DINNoedhjaelp working and supporting children who are accused of being witches. Read the Swedish travel advice here on swedenabroad.com

Due the high risk area where DINNoedhjaelp work it is not possible for us to take volunteers on our expeditions to Nigeria. DINNoedhjaelp can as it stands now does not guarantee anyone’s safety, and therefore we operate alone.
DINNoedhjaelp is just now starting an orphanage in Akwa Ibom, and when it has been established, and the associated safety measures, we will work to have made a voluntary service. It is not clear yet whether we will ever be guarantee 100 percent protection and security. Therefore we can’t take volunteers to Nigeria

``I would like to work as a volunteer at DINNoedhjaelp in Denmark. Is that possible?”

DINNoedhjaelp do need as much support as we can get, and we are very pleased that so many offers their help will be voluntary.

You can help DINNoedhjaelp in many ways. Just by sharing our updates on our Facebook group are you helping to share our message out to even more.
DINNoedhjaelp has developed a communication strategy to create a clear direction in the way we make available our organization.

Therefore, it is important to volunteer to DINNoedhjaelp know our strategy, as there must be a dedicated connection between what we (DINNoedhjaelp) say and what we do.
Write to us at info@dinnoedhjaelp.dk if you want to be a volunteer with DINNoedhjaelp.

NOTE: Currently, we are not seeking more volunteers to work for us in Denmark.

``I would like to donate clothes, toys, teddy bears, books and others to DINNoedhjaelp. Do you accept it?``

DINNødhjælp are very grateful for the great support we get from many people. Only TOGETHER we can make the biggest difference. However, we already have received so much clothing, toys and lots of teddy bears, and it will simply be a shame to send more to us, as there currently are others who have a much greater need for these. We must therefore say no to more toy / clothes and teddy bears! If, however else you want to donate, please send it to one of the addresses below – THANKS!

Donations can be sent to:
<strong>African Children’s Aid Education And Development Foundation
P.O.BOX 194
EKET
AKWA IBOM STATE
NIGERIA</strong>

``I want to hear a lecture by Anja. When is she giving lectures? ”

Anja doesn’t arrange lectures herself. You book a lecture, and you can do that as both individual and as a company. You can book a lecture by Anja on DINNoedhjaelp, where she comes to you and talks about his exciting life and touching stories from Nigeria. For lectures outside Denmark, you can book Anja here: www.a-speakers.com

``I want to start a collection for DINNødhjælp – what’s the best way?“

Everybody can start their own collection to DINNoedhjaelp, as we are approved by Betternow: betternow.org.
Go to their website and click on the “start collecting”, write a persuasive text about why you want to support DINNoedhjaelp, paste a good photo, and then you are well underway. Be aware that indicate proper information and pictures which have a real connection to DINNoedhjaelp.

Read more here: https://www.betternow.org/dk/how-it-works-fundraisers

``Where to buy DINNoedhjaelp tops and t –shirts?“

Show your support for DINNoedhjaelp when you run, exercise or just roam the sunny weather:)

Bye a T-shirt here: <a href=”http://www.t-shirtshop.dk/dinnoedhjaelp.html” target=”_blank”>T-shirtshop.dk </a>

“I would like to auction off things away in favor of DINNoedhjaelp. Can I do it?”

DINNødhjælp have a Facebook group called “Auktion/DINNødhjælp” where you can auction off everything you want in favor of DINNoedhjaelp’s work in Nigeria.
If you for example wish to auction off a chair, a piece of clothing, a gift certificate for one’s own shop, a haircut from one’s own hair salon, a bowl, etc. you do the following:
1. Upload a photo of what you want to auction on the auction page.
2. Write a small accompanying text describing what it is to auction off.
3. All auctions run off in maximum 3 days from the first bid is given, write it in the sales text how many days the auction should be.
4. The person, who has offered a maximum the last day, wins the auction.
5. When the person who wins the auction has transferred it to DINNoedhjaelp we notify you of the money being transferred.
6. It agreements amongst themselves with the winner how to send what has been auctioned, and who pays the postage.
7. It may be a good idea to write the text of the image you upload if you even want to pay postage or if the winner has to pay. Only imagination sets limits to what you can auction off.

All questions regarding Auction DINNødhjælp be made to auktion@dinnoedhjaelp.dk

``How do I become a sponsor for DINNoedhjaelp?”

DINNoedhjaelp need sponsors and you can become a sponsor, both as an individual and as a company/business.
DINNoedhjaelp need support for both salaries of local employees at our orphanage in Nigeria, for food/medicine, education for the children, and much more.

If you as a company want to contribute a fixed amount per month DINNoedhjaelp want to say thanks by putting the company logo on our website. Advertise our sponsors through our newsletters and on our Facebook group. Additionally, Anja like to come and give a lecture free for company employees (The company have to pay for travel and accomodation) . We appreciate all the support we get so much, and appreciate a credible and solid cooperation.

Write to Anja: anja@dinnoedhjaelp.dk or Michael: michael@dinnoedhjaelp.dk if you want to become a sponsor for DINNoedhjaelp and help us support the children in Nigeria to a better life.

``Is my donation tax deductible?”

YES (if you pay your tax in Denmark)! DINNødhjælp have received Section 8A of the Danish Tax regulations, which make all donations to DINNoedhjaelp above DKK 200 deductible.

The permit is valid from d.01-02-2015, so all donations from February 2015, are tax deductible.

DINNoedhjaelp report donations to tax, and if you want your donation to be deducted from the tax, you must send an email to DINNoedhjaelp which must contain the name, address, Social Security-number/business-number and the donation amount. We also need information about how the donation is donated (bank transfer, PayPal or MobilePay) and date so we can ensure that the entire cast.

Mail should be sent to Kaja: kaja@dinnoedhjaelp.dk

If you wish to support DINNoedhjaelp several times during the year you should just wait to send an email to us no later than January 12 of the following calendar year, as we do not report to the Tax before.