Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag med Anja Ringgren Lovén – Bremen teater

31/05/2018 @ 19:00-21:00

Anja Ringgren Lovén foredrag Bremen Teater

Oplev fantastisk inspirerende Anja Ringgren Lovén

Billederne af den lille to-årige og udsultede Hope, som fik vand fra en flaske af danske Anja Ringgren Lovén i en nigeriansk landsby gik verden rundt. Den lille dreng var blevet forladt af sin familie, som troede, at han var et heksebarn. Hope er desværre langt fra et enkeltstående tilfælde, og Anja Ringgren Lovén har nu dedikeret sit liv til at hjælpe børn som Hope og kæmper hver dag for at redde de udstødte ‘heksebørn’. Hendes store indsats har bl.a. affødt, at hun i fjor af et østrigsk magasin blev kåret til den mest inspirerende person i verden!

Du har nu en unik mulighed for at opleve og høre Anjas gribende fortælling om ‘heksebørnene’. Hun fortæller med egne ord om sit arbejde med børnehjemmet, om situationen for de mange heksebørn og om, hvad der fik hende til at opgive fast løn, materielle goder og Danmarks trygge rammer til fordel for Afrikas heksebørn. Anjas foredrag handler om overtroen i Nigeria, livet på hendes børnehjem, om at træffe valg med hjertet, om at have mod til at gå utraditionelle veje og gøre det, du er bedst til.

Afrikas heksebørn
Hekseanklager er et stigende problem i mange afrikanske lande, specielt i Nigeria. Årsagerne til hekseanklagerne opstår typisk pga. død og sygdom i familien, fejlslået høst, fyringer eller barnløshed. Ifølge traditionel afrikansk overtro har alting en overnaturlig årsag, og det er oftest børn, der bliver gjort til syndebukke. En overtro, der er så stærk, at den får voksne mennesker til at beskylde helt små børn for hekseri, som i værste fald derefter ofte bliver mishandlet og slået ihjel.

Om Anja Ringgren Lovén
I dag er Anja landskendt som ildsjælen fra Frederikshavn, der solgte og satsede alt, hvad hun ejede for sin sag – Afrikas børn. Med en utrættelig optimisme, en kæmpe portion vilje og ikke mindst mod til at bevæge sig ud på usikker grund, har hun formået at give humanitært og frivilligt arbejde en helt ny betydning. I 2012 stiftede hun sin helt egen nødhjælpsorganisation, DINNødhjælp. En beslutning, der kom som en direkte følge af hendes oplevelser med ekstrem fattigdom og sult som nødhjælpsarbejder i Malawi året før. Hun opsagde herefter sin stilling som butikschef for at rejse til Afrika.

Anja har nu etableret sin egen nødhjælpsorganisation DINNødhjælp, og arbejder og bor i dag i Nigeria, hvor hun driver sit eget børnehjem for de såkaldte “heksebørn”, der uden hjælp ender med at leve et ensomt liv på gaden, hvor de fleste ikke overlever. Anja, børnehjemmet og DINNødhjælp  giver de udstødte ‘heksebørn’  et nyt hjem, tryghed og skolegang og arbejder også  med oplysningsarbejde i landsbyerne for at forhindre udstødelsen af endnu flere børn.

Anjas honorar for foredraget indgår som en donation på DINNødhjælps konto.

Vi håber, at vi ses til et fantastisk spændende foredrag med en fantastisk inspirerende kvinde!

Detaljer

Dato:
31/05/2018
Tidspunkt:
19:00-21:00
Hjemmeside:
tikko.dk/event/anja-ringgren-loven-31-maj-koebenhavn-2137/

Arrangør

Tikko

Sted

Bremen Teater
Nyropsgade 39-41
København V, 1602 Danmark