Fakta om Nigeria

Hurtige fakta

 

  • Niger River er den længste og bredeste flod i vest Afrika, det er her Nigeria har fået sit navn fra, da Niger River går gennem hele Nigeria
  • Arkælogiske fund har vist, at der 9000 år f.kr. er fundet beviser på, at der allerede der levede mennesker i Nigeria
  • Nigeria har en af verdens største filmproducenter, Nollywood
  • I Nigeria kører man i højre side af vejen, akkurat som i Danmark
  • Nigeria er en af verdens største producenter af olie

 

Africa Nigeria - Land of Hope

Socialkulturelle fakta

Nigerias geografiske areal er befolket af 200 mennesker pr. kvadratmeter, hvis alt deres jord ville være i brug – sammenlignet med år 1961 var der kun 51 mennesker pr. kvadratmeter. Grundet det store grafiske areal og den store befolkningsvækst er der mange stammer i Nigeria, de største er Igbo, Hausa og Yoruba folket. Selv om det officielle sprog i Nigeria er Engelsk, er de fleste indbyggere ikke tosprogede, hvilket betyder, de kun taler deres stammesprog. Der er over 515 sprog kendt i Nigeria, hvor de 505 er brugt dagligt.

Den Nigerianske befolkning er øget kraftigt med en øgning af indbyggertallet på 59,325,239 fra år 2000 til 2015. Unesco skønnede tilbage i 2010 at 8,735,046 børn i skolealderen, af begge køn, ikke gik i skole. Der er ikke siden lavet nogle statistikker over dette, men siden at befolkningstallet er stigende, kan vi kun skønne, at endnu flere børn ikke har mulighed for at gå i skole.

befolkningstilvaekst nigeria
59325239
Øgning af indbyggertallet fra 2000 til 2015
børn i skole nigeria
8735046
Børn der ikke går i skole - skøn fra Unesco 2010

Geografiske og miljøfakta

Den Nigerianske befolkning er afhængige af de naturlige ressourcer, der er tilgængelige for dem. Mange af dem er landmænd, fiskere eller handelsmænd.

Halvdelen af den Nigerianske befolkning lever uden muligheden for elektricitet. I 2013 solgte regeringen elselskaberne til den private sektor, da de håbede på, at dette ville gøre, at der var flere der fik muligheden for at få elektricitet. Idéen var god, men kraftværkerne og distributionskanalerne var gamle, og gastilførslen for at holde kraftværkerne kørende var utilstrækkeligt. For at nå landdistrikterne i Nigeria arbejder regeringen sammen med den Indiske regering for at kunne tilbyde elektricitet fra vedvarende energikilder.

Der er stor fokus på vækst, og at der skal være mulighed for internet og bredbånd i Nigeria – de håber på at kunne udbyde WIFI til ca. 80% af befolkningen og bredbånd til 10% i 2018.

Udbydelsen af rent vand i Nigeria er meget dårlig, og tilbage i 2014 støttede Verdens Banken IDA med $250 millioner til at støtte den Nigerianske regering i at kunne sørge for bedre muligheder for at få rent vand. Dette var også for, at man kunne nå ud til landdistrikterne i Nigeria. I dag lever der stadig 57 millioner under dårlige forhold uden adgang til rent vand. Pga. dette dør 45.000 børn årligt. Regeringen arbejder stadig på projekter, der kan forbedre muligheden for at få rent vand.

Procent med WIFI i 2018

Procent med bredbånd i 2018