Hvem er DINNødhjælp?
DINNødhjælp er en humanitær organisation stiftet i 2012, hvor donationerne går til vores projekt med at redde de hekseanklagede børn i Nigeria og bekæmpe overtroen.
Vi udfører vores arbejde med hjertet, og vores væsentligste formål er at støtte verdens fattigste og hekseanklagede børn til et mere værdigt liv.

• DINNødhjælp stiftet 21. maj 2012
• Projekt: Børnehjem (en del af ACAEDF) påbegyndt 1. juni 2014
• DINNødhjælp deltager i DR2’s dokumentarserie ”Helvedes Helte” 2014
• DINNødhjælp deltager i DR2’s dokumentarserie “En dansker redder verden” maj 2015
• DINNødhjælp deltager i DR2’s dokumentarserie “Anja og heksebørnene” oktober 2016

Vores arbejde
Organisationen udfører et vigtigt oplysningsarbejde for at nedbryde overtroen i Nigeria, som er årsagen til, at mange børn og unge bliver anklaget for at være hekse og på den baggrund tortureres, udstødes, dør af deres kvæstelser eller slås ihjel af lokalsamfundet (læs mere herom). De overlevende børn forsøger Anja og hendes team at redde, hvorefter børnene indlogeres på børnehjemmet i Nigeria. Børnene modtager masser af omsorg, medicinsk behandling, kost/logi og skolegang, der samlet skal gøre børnene til stærke og selvstændige samfundsborgere.

Ildsjælene bag DINNødhjælp:
Anja Ringgren Lovén er ildsjælen bag hele projektet. Hun opsagde sin stilling som butikschef i 2011 for at rejse til Afrika, hvor hun i 3 måneder arbejdede som observatør og nødhjælpsarbejder. Her oplevede hun en så ekstrem fattigdom og sult, som hun på ingen måder kunne glemme igen. Hun besluttede sig derfor for, at hun resten af sit liv ville kæmpe imod fattigdom og sult i Afrika og støtte verdens fattigste til et mere værdigt liv.

Det er vigtig for Anja at vide, at hver en krone bliver anvendt rigtigt til fordel for børnene. Anjas hjerte ligger hos de afrikanske børn og særligt heksebørnene. “De er Afrikas fremtid, og derfor er det så vigtigt, at de får en skolegang”, siger hun til Nordjyske Stiftstidende i et interview. Anja rejser selv til Afrika med DINNødhjælps indsamlinger for at sikre, at pengene ender i de rigtige hænder. “Der er så meget korruption i de afrikanske lande”, fortæller Anja bl.a. i et interview til Aarhus Stiftstidende, så for hende er DINNødhjælps største styrke, at hun selv kan rejse afsted og sikre, at hver én krone bliver brugt rigtigt.

Christel Janize Grubert, født i Frederikshavn 1979.
Jeg er alenemor til to dejlige børn og bor i Egense. Jeg har siden 2016 været ansat som daglig leder i DINNødhjælp, og er en del af DINNødhjælps bestyrelse.

Jeg startede som frivillig i starten af 2013, hvor jeg kom på idéen med at lave DINNødhjælps auktionsside.
I 2015 blev jeg stemt ind i bestyrelsen, samtidigt fortsatte jeg med mit arbejde som frivillig, som var begyndt at spænde sig over en del flere opgaver.
Mit arbejde som daglig leder, er en stilling som spænder sig vidt over forskellige arbejdsområder, hvilket gør mit arbejde virkelig spændende. Jeg er den der holder hjulene i gang, og som har en finger med i alt hvad der foregår i DINNødhjælp.
Arbejdet I DINNødhjælp er blevet en stor del af mit liv, og er ikke kun et arbejde, men også én fritidsinteresse. Personligt er det vigtigt for mig, at jeg kan bidrage til med, at gøre verden til et bedre sted at være. I DINNødhjælp får jeg udlevet denne passion, og ikke mindst bliver jeg dagligt udfordret i mine arbejdsområder, hvilket for mig er vigtig i min personlige udvikling.

Mit navn er Kaja Monica Bitsch Vigtoft, født 1954 i Esbjerg
Er bosat i Odense, hvor jeg har boet siden 1995, har 2 piger og et dejligt barnebarn.

Marts/april 2013 faldt jeg tilfældig over en britisk dokumentar om heksebørn, den rørte mig så dybt at jeg søgte mere information om begrebet ”heksebørn”. Her fandt jeg DINNødhjælp og deres arbejdet med at redde disse børn. Jeg meldte mig ind i foreningen samme dag og DINNødhjælp har siden haft en stor plads i mit hjerte.
Arbejdede som frivillig indtil 2016, hvor jeg nød at have kontakt til vores mange støtter og besvare de spørgsmål, der kom ind. I dag er jeg adm. assistent.
Udover DINNødhjælp er jeg vågekone i Odense, hvor jeg dog har stået som passiv et stykke tid af forskellige årsager og er i afdelingsbestyrelsen, hvor jeg bor, her er jeg også naboskabsambassadør

Bettina Kulk Nielsen, født i Danmark i 1986.
Jeg bor i Nørresundby, og til dagligt studerer jeg Professions bachelor i International handel og markedsføring, som er en overbygning til den uddannelse jeg blev færdig med i sommeren 2017.

Det er min uddannelse som markedsføringsøkonom der førte mig til DINNødhjælp, som sidste led i min uddannelse skulle vi i praktik, og der var jeg så heldig at få en praktikplads hos DINNødhjælp.
Jeg er født og opvokset i Frederikshavn, og på den måde faldt min interesse for DINNødhjælp, allerede tilbage til dengang Anja startede. Derfor faldt det mig også naturligt, at forsøge og få min praktikplads hos DINNødhjælp, som heldigvis lykkedes.
Jeg er nu blevet en del af DINNødhjælps fantastiske team, jeg er ansat i studie job, som administrativ assistent hos den daglige leder. Men er også ansat som frivillig, hvor jeg bl.a. arbejder med Google Analytics og Google Adwords, da jeg har en personlig passion for at arbejde med digital marketing.
Jeg er stolt over at være en del af en organisation, hvor man ikke kun har kollegaer, men hvor man er en del af noget større – hvor vi sammen kæmper, for at gøre verden til en bedre sted, især for de dejlige børn i Nigeria.

Mailen Arnsten, født i Norge 1988
Jeg er som frivillig, ansvarlig for DINNødhjælps indsamlingsplatforme, og er social media manager. Jeg startede i DINNødhjælp i april 2017, efter at have fulgt organisationen siden at Hope blev reddet i starten af 2016. DINNødhjælps arbejde er noget der ligger nær mit hjerte, jeg har før rejst til Nigeria, hvor jeg har medbragt indsamlet ting såsom tøj, legetøj og penge til et børnehjem. Men jeg ønskede at gøre mere, men vidste ikke hvordan før jeg så at DINNødhjælp søgte nye frivillige.

Jeg har boet i Norge, Sverige og nu i Irland. Jeg er ansat som Merchant Reactive Risk Manager i Paypal, samtidig med at jeg er ved at tage min bachelor i business psykologi. Jeg har altid været en person, hvor andres velbefindende har stået mig nært. Ud over at være frivillig i DINNødhjælp, hjælper jeg også lokale Irske organisationer med at søge fonde, samle tøj og mad, især til hjemløse mennesker.

Niklas Darvish, født i Danmark 1990
Jeg studerer til produktionsingeniør og bor i København.

Jeg stiftede første gang kendskab til DINNødhjælp, da tv-dokumentaren ’Anja og Heksebørnene’ blev sendt i fjernsynet. Dokumentaren gjorde et kæmpe indtryk på mig. Kombinationen med at det ikke er en kæmpe organisation, og at man bruger oplysning og uddannelse for at fremme børnenes vilkår gjorde at jeg straks vidste, at jeg ville være en del af DINNødhjælp.
Jeg mødte Anja da jeg var frivillig for Operation Håb, der havde lavet et støttearrangement til fordel for DINNødhjælp. Jeg forklarede Anja, at jeg meget gerne ville hjælpe til. Jeg er nu ansat som frivillig Social Media Assistant, hvor og hjælper med at sælge merchandise til diverse arrangementer.

Hanna Danielsson, født i Sverige 1972.
Jeg er alene mor til Noah, som er 12 år gammel, og arbejder som Driftschef for Jensens Bøfhus.

Har altid været politisk aktiv/interesseret. Fra 2011 til 2014 arbejdede jeg som hotelchef i Gambia, hvor jeg fik muligheden sammen med en lokal NGO, at starte en skole og et træningscenter for lærer. At arbejde i Vestafrika vækkede mere end nogensinde, min interesse for CSR og Bæredygtighed samt Renewable energy. Under den periode sad jeg med som repræsentant i Task force committee on child protection within tourism, et samarbejde mellem Unicef, Child Protection Alliance, Social welfare, og Gambia Tourism Board for at informere og undervise om Child protection i turismesektoren
I 2016 fik jeg muligheden for at arbejde sammen med Operation Håb, med et event for at støtte DINNødhjælp, og fik på den måde lært Anja og organisationen bedre at kende. Jeg har altid ville arbejde med velgørenhed for en organisation som er gennemsigtig, energisk og faktisk gør en forskel, og som Co-manager for Fundraising teamet hos DINNødhjælp har jeg endelig fået denne mulighed.
Jeg drømmer om en fremtid inden for velgørenhed, CSR og Renewable energy

Maija Linnet Ahrentløv, født 1979.
Jeg bor i København, er gift og har et fælles barn + to bonus børn. Jeg har mit eget smykkefirma der designer, producerer og sælger smykker internationalt.

Jeg hørte første gang om DINNødhjælp da DR sendte sin første udsendelse om Anja og Heksebørnene. Udsendelsen der blev sendt senere hvor Hope bliver reddet gjorde, at jeg undersøgte hvordan det kan være at børn kan ende i den situation i Nigeria.
Årsagen værende overtro, en overtro der får mennesker til at torturere og udstøde børn. Gjorde så stort et indtryk på mig, at jeg var klar over at den virksomhed jeg var ved at stable på benene skulle bidrage til DINNødhjælps arbejde. Kort efter at jeg havde sendt mit første smykke på gaden, tog jeg kontakt til DINNødhjælp. Et samarbejde blev igangsat og mødet med de søde mennesker der hver dag arbejder for DINNødhjælp inspirerede mig så meget, at jeg meldte mig som frivillig og jeg startede som External Funding co-manager. Senere hen blev jeg også ansvarlig for IT sammen med Mads Thrane og hjemmesiden er mit primære arbejdsområde.

Anette Ejlertsen, født i Danmark i 1978.
Jeg bor i København og arbejder til daglig hos et Dansk firma, der hedder Steelseries, som er producent af hardware til Gaming industrien.

Derudover har jeg været frivillig i DINNødhjælp i 1 år, hvor jeg nu er ansvarlig for DINNødhjælps auktionsside på Facebook: https://www.facebook.com/auktiondinnoedhjaelp/.
Mit frivillige arbejde i DINNødhjælp består af at være ansvarlig for vores auktionsside, hvor vi søger donationer hos private og firmaer, for derefter at sætte det på auktion på vores Facebook side, hvor varen går til højst bydende. Vores auktioner kan være alt mellem himmel og jord bla. Produkter/varer, ophold, billetter, aktiviteter eller gavekort til både, børn og voksne, kvinder og mænd. Alle pengene vi samler ind går ubeskåret til DINNødhjælp. Derudover hjælper jeg også til events, foredrag osv. med at sælge merchandise.
Jeg er super taknemlig og stolt over, at være en del af DINNødhjælps familie og være med til at gøre en forskel og hjælpe børnene i Nigeria til et bedre liv. De fortjener et værdigt liv uden at blive betegnet som heksebørn, få tæsk og blive tortureret, leve på må og få uden mad og drikke, samt at blive holdt udenfor samfundet, ligesom du og jeg!

Tanja Lykke Rasmussen, født i Danmark i 1985.
jeg er 32 år, lærer, og bor lidt uden for Tølløse på en gård med min mand og 3 børn. Mine tvillinger har særlige behov og udfordringer, og de har lært mig, at det at skille sig ud – det ikke at være som alle andre, ja det har også STOR værdi! Det at skulle hjælpe dem med det, der for andre er ‘normalt’, har gjort, at jeg har en stor kærlighed og lyst til også at hjælpe andre, der kan have det svært, og som ikke er som alle andre!

Derfor har Anjas arbejde og DINNødhjælp også rørt mig meget, og da jeg så dem i diverse dokumentarer, kunne jeg mærke et stort drive og lyst til også at gøre en forskel for dem. Så da DINNødhjælp søgte en frivillig på deres auktionsside, sendte jeg en ansøgning, og jeg er meget glad for arbejdet på auktionssiden, hvor jeg er med til at søge donationer fra firmaer og private, som sættes på auktion, og hvor alle pengene går til DINNødhjælp og børnene i Nigeria. Det er også fedt at mærke den glæde og velvilje, man møder fra personerne bag donationerne, men bestemt også køberne til de mange fine ting, der støtter op om en god sag og samtidig får de noget retur. Det er meget givende og meningsfuldt for mig, og mine børn lærer også meget, og vi taler tit om, at det er godt, vi kan hjælpe dem, der slet ikke har alt det, vi har.

Mette Thomsen, født i Svendborg, 1989
Jeg er en af DINNødhjælp’s frivillige fundraisere. Min kommunikationsbaggrund og fynske charme skal sørge for, at fonde smider støtten i bøtten hos DINNødhjælp. Mit frivillighjerte stammer fra mine forældre, der lærte mig om medmenneskelighed. Det organ har jeg siden næret som gymnastikunderviser, og som frivillig hos Ungdommens Røde Kors.

Jeg spottede Anjas beundringsværdige arbejde gennem Tv-udsendelserne, og efter en snak med Anja til et foredrag i Aarhus, søgte jeg frivilligt arbejde i organisationen. Jeg ønsker at arbejde for bæredygtige, progressive humanitære formål i Afrika, og det kan jeg i DINNødhjælp. Mest af alt, er jeg solgt på fremgangsmåden: at udvikling sker gennem oplysning, ikke fordømmelse.

Mads Thrane, født i Danmark i 1980
Jeg er gift og har tre børn. Jeg er selvstændig software udvikler, hvor jeg arbejder på mange forskellige projekter.

Jeg fik interesse for DINNødhjælp da jeg så dem på tv. Historien om Hope gik rent ind hos mig. Jeg synes det var rigtig svært at se at børnene blive behandlet så dårligt. Da jeg så var til et foredrag med Anja, besluttede jeg mig for at jeg gerne ville gøre hvad jeg kunne for at hjælpe disse børn. Derfor hjælper jeg i dag lidt til med at udvikle www.dinnoedhjaelp.dk som frivillig IT – assistent.

Catrine Knøsgaard Christensen, født Danmark i 1985
Jeg bor sammen med min kæreste Kim igennem 16 år, og vores lille søn på 2,5 år. Til daglig arbejder jeg som grafisk designer for 3 forskellige virksomheder. Arbejdet i de 3 virksomheder er vidt forskelligt, hvilket gør, at den karrieremæssige arbejdsgang aldrig er kedelig.

Følelsen af at gøre noget godt humanitært, er noget som jeg har savnet, i mit daglige arbejde, men jeg kunne ikke se nogen umiddelbar kobling, idet det er to vidt forskellige brancheområder.
Jeg har i min studietid på HF skrevet projekt om albinobørn i Afrika, som ligeledes anses for at være heksebørn – eksamensprojektet med de afrikanske albinobørn vækkede en lyst til at lære mere om Afrika, og hvorfor de udsætter udnævnte “heksebørn” for disse rædsler. Denne lyst til at vide mere om disse afrikanske “heksebørn” har sidenhen ført til Anjas arbejde.
Da DINNødhjælp i august 2016 søgte ny grafisk designer, så jeg en mulighed for at kunne “give noget igen” til nogle børn som har hårdt brug for det, og samtidig arbejde med et emne som tidligere har gjort stort indtryk på mig.

Paula Marrero født på Tenerife i 1983.
Familien betyder alt for mig – jeg har en meget stor familie, og er den ældste af 4 søskende.I de sidste 6 år har jeg levet på skift i tjekkiet, England og Norge, grundet mit arbejde som automatiserings ingeniør.

Første gang jeg hørte om DINNødhjælp, var et år efter at Hope blev reddet – før og efter billederne gjorde et stort indtryk på mig. Et par måneder efter deltog jeg i et velgørenhedsløb, for at kunne samle penge ind til DINNødhjælp. Med hjælp fra familie og venner, lykkedes det mig at samle næsten 5.000DKK ind.
Mens jeg oplyste min familie og venner hjemme i Spanien om DINNødhjælps arbejde, blev jeg opmærksom på at DINNødhjælp manglede muligheden for at kunne oplyse de spansktalende, og jeg tilbød derfor min hjælp som spansk oversætter.
Lige siden at jeg var lille, har jeg altid kæmpet for at verden omkring mig skulle være bedre. Jeg er sikker på, at den bedste måde at gøre dette på er, at lede vejen.

Sabrina Hoppe, født i Tyskland i 1980.
Jeg er født og opvokset i Tyskland, men er som voksen flyttet til Danmark, da min mand boede her. Jeg er gift og har to dejlige bonus børn. Til dagligt er jeg ansat som operation manager i Vehco A/S som er leverandør af flådestyringsløsninger til transport – og logistikmarkedet.
Jeg startede som frivillig i 2016 som tysk oversætter, samt besvare jeg henvendelser på tysk. Mit arbejde i DINNødhjælp betyder, at jeg kan hjælpe til med at gøre en forskel for de børn, der bliver, eller har været anklaget for at være hekse i Nigeria.

Tania Viljoen, født i England i 1968.
Jeg har 4 børn, og bor i Egense med min kæreste som jeg har været sammen med i 11 år. Til daglig arbejder jeg som engelsklærer på Egense friskole, dette er et arbejde jeg sætter stor pris på, elsker at være sammen med børnene og lære dem nyt.

Jeg startede som frivillig i sommeren 2016, som engelsk oversætter, da DINNødhjælp manglede én til at oversætte deres hjemmeside. Siden er jeg fortsat og hjælper til med at oversætte danske tekster til engelsk ved behov. For mig er det vigtigt at alle børn har det godt, og at kunne bidrage med at gøre en forskel for børn i Nigeria betyder meget for mig.

Michelle Rieck
Mit navn er Michelle Rieck, jeg er 42 år, bor i Allerød på Sjælland med min mand og mine 2 drenge på 11 & 14 år. Til dagligt arbejder jeg i et erhvervsrejsebureau, hvor jeg er vant til at have kundekontakt og yde god kundeservice.

Jeg fik først kendskab til Anja og DINNødhjælp midt i November i år (2017 ) ifm. Et fordrag Anja holdt i Charlottehaven. Det rørte mig dybt og jeg vidste med det samme med mig selv, at jeg var nødt til, at gøre noget. Så jeg hjælper idag med administrativt arbejde på frivilligt plan, samt hjælper ved events og elsker, at kunne være med til, at gøre en forskel.