Ildsjælene bag DINNødhjælp

I Danmark, og flere steder rundt om i verden, sidder der nogle helt specielle mennesker, ildsjæle, der hver dag arbejder for det danske team i DINNødhjælp. Du kan lære mere om hvem de er her.

Anja Ringgren Lovén

Anja Ringgren Lovén

Født i Frederikshavn i 1978

Jeg opsagde min stilling som butikschef i 2011 for at rejse til Afrika og forfølge min livslange drøm om at gøre en forskel for afrikanske børn. Jeg arbejdede i Malawi og Tanzania som nødhjælpsarbejder, og her oplevede jeg en ekstrem fattigdom og sult, som jeg ikke kunne glemme.
I 2012 stifter jeg DINNødhjælp, satsede alt hvad jeg ejede, og rejste til Nigeria for at gøre en forskel for de såkaldte 'heksebørn'. I Nigeria møder jeg min store kærlighed, David som er jurastuderende og forkæmper for børns rettigheder. Jeg føder i 2014 vores første søn, David Jr. og i dag har David og jeg sammen skabt en vigtig platform for DINNødhjælps arbejde i form af ”Land of Hope”, DINNødhjælps børnecenter, børnehospital og skole, hvor vi i fremtiden vil bekæmpe overtroen, redde mange børn og give dem en tryg og kærlig fremtid.

Eskild Christiansen

Eskild Christiansen

Født i Frederikshavn i 1952

Jeg har arbejdet i erhvervslivet i snart fyrre år. Med en baggrund som selvstændig revisor, startede jeg i 1995 virksomheden WinKAS A/S, WinKAS er blev startet på samme måde som DINNødhjælp, dvs. med samme type af pionerånd og ved hjælp af ”ildsjæle” Jeg arbejder stadig aktivt i WinKAS fra min adresse i Aarhus i bydelen Risskov. Herfra arbejder jeg også aktivt i det Aarhusianske foreningsliv.
Jeg har gennem alle mine leveår interesseret mig meget for, hvad der sker rundt i verden og rejst meget. En af de oplevelser man får som dansker, når man rejser i verden er, at mange mennesker ikke har så gode livsvilkår, som vi har i Danmark. Det har givet mig lyst til at ”gøre” noget. Det noget er så blevet til, at jeg har taget i mod Anjas opfordring om, at træde ind i bestyrelsen og bruge energi i samarbejde med Anja og DINNødhjælp. Da jeg har kendt Anja i mere end tredive år ved hvad hun står for, også på det område. Her kan jeg bruge min erfaring og viden til at ”passe på hende” og bakke hende op i det fantastiske arbejde som hun udfører, bl.a. ved at rådgive i det administrative. For mig er der ingen tvivl om at Anja gør en forskel i verdenen og vi kan alle, som bakker op om DINNødhjælp, være stolte over at være en del af hendes følge og arbejde. Jeg nærmer mig nu ”den tredje alder” og har det ønske, at denne, i stor grad, vil blive brugt aktivt til at bakke op om dette arbejde.

Kaja Vigtoft

Kaja Monica Bitsch Vigtoft

Født i Esbjerg i 1954

Er bosat i Odense, hvor jeg har boet siden 1995, har 2 piger og et dejligt barnebarn.
Marts/april 2013 faldt jeg tilfældig over en britisk dokumentar om heksebørn, den rørte mig så dybt at jeg søgte mere information om begrebet ”heksebørn”. Her fandt jeg DINNødhjælp og deres arbejdet med at redde disse børn. Jeg meldte mig ind i organisationen samme dag og DINNødhjælp har siden haft en stor plads i mit hjerte.
Arbejdede som frivillig indtil 2016, hvor jeg nød at have kontakt til vores mange støtter og besvare de spørgsmål, der kom ind. I dag er jeg adm. assistent.
Udover DINNødhjælp er jeg vågekone i Odense og er i afdelingsbestyrelsen, hvor jeg bor, her er jeg også naboskabsambassadør

Stine Rytter

Stine Rytter

Født i Randers i 1994

Jeg bor I Århus, hvor jeg til dagligt læser en bachelor i Marketing and Management Communication. Jeg har rejst meget i flere dele af verden, hvor jeg har mødt/set mange forskellige skæbner og livsvilkår. Derfor har det stor personlig værdi for mig, at jeg kan være med til at gøre en forskel, blandt andet igennem arbejdet i DINNødhjælp.
Første gang jeg hørte om DINNødhjælp var da DR sendte deres første udsendelse om ’Anja og Heksebørnene’ - en udsendelse der både rørte mig dybt, men også inspirerede mig. Siden da har jeg fulgt organisationen og det betydningsfulde arbejde der udføres. Specielt DINNødhjælp som organisation fangede min opmærksomhed ekstra meget, da jeg synes den skiller sig ud fra mængden ved, at vise det arbejde, der bliver gjort på meget tæt hold. Da muligheden bød sig for at kombinere mit studie-fokusområder med noget jeg finder enormt interessant slog jeg til, og arbejder nu som frivillig social media assistent for organisationen.

Nanna Krogh Nielsen

Nanna Krogh Nielsen

Født i Silkeborg 1994

Jeg er født og opvokset i Silkeborg med mine forældre og lillesøster, men flyttede for et par år siden til Aarhus for at læse en finansbachelor. Min kæreste og jeg bor fortsat i Aarhus. Efter endt studie fik jeg arbejde i Nordea, hvor jeg nu sidder som rådgiver. Jeg elsker at gøre en forskel for andre, og inden jeg påbegyndte mit studie var jeg også frivillig på et børnehjem i Tanzania. Jeg elskede det og har flere gange sidenhen overvejet at tage af sted igen. Dog føler jeg ikke, at jeg har de samme muligheder længere grundet arbejde og familie, men har længe gået og tænkt, hvordan jeg i stedet kan gøre en forskel i min fritid. Jeg fik kendskab til Anja og DINNødhjælp for et par år siden gennem tv-programmer og sociale medier, og har været til flere foredrag med hende. Hver gang har jeg siddet med en klump i maven over det arbejde de gør, men også hvilken verden vi dog lever i. Men da jeg sidste gang var afsted til et foredrag, fortalte Anja om alle de frivillige som hjalp på den ene eller anden måde – og der slog det mig. Sådan kan jeg komme til at gøre endnu en forskel. Jeg tog derfor chancen og sendte en mail og forespurgte, om de fortsat søgte frivillige – og det gjorde de heldigvis. Jeg er nu blevet en del af DINNødhjælps Auktionsteam sammen med en håndfuld andre ildsjæle. Det er med stor passion og ejerskab, at jeg er frivillig i denne organisation, som i mine øjne gør en kæmpe forskel.

Tina Ringgren Lovén

Tina Ringgren Lovén

Født i Frederikshavn i 1978

Jeg bor i Risskov med min mand Johnny, min skønne teenagedatter Sille og vores fælles søn Odin. Jeg er uddannet cand.ling.merc. i international markedskommunikation & PR, og så har jeg en tillægsuddannelse i journalistik fra Danmarks Journalisthøjskole.
Man kan sige, at jeg har været med fra starten, da jeg er Anjas tvillingesøster. Jeg er den, der kender hende allerbedst, og jeg har altid vidst, at hun en dag ville rejse på eventyr til Afrika. Jeg var med til at hjælpe hende i gang, da hun i 2012 fik den idé at redde heksebørn i Nigeria. Det er også mig, der har fundet på navnet DINNødhjælp. Vi ville finde et navn, der indikerer, at alle der bidrager med hjælp er med til at redde liv.
Jeg er meget stolt og lykkelig over, hvor langt hun og organisationen er kommet i dag. Børnene i Nigeria fortjener al den støtte og kærlighed, de kan få. Det skærer i mit hjerte, når jeg tænker på den tortur og smerte, de har været igennem, inden de blev reddet af Anja og DINNødhjælps fantastiske team i Nigeria. Ingen børn i verden fortjener så grusom en skæbne. Derfor er jeg også utrolig taknemmelig for at arbejde som fundraisingchef, hvor jeg både bliver fagligt udfordret og er med til at give børnene en tryg fremtid.

Julie Wind Larsen

Julie Wind Larsen

Født i Aabenraa i 1993

Jeg er født og opvokset i Sønderjylland, men flyttede for et par år siden til Aarhus for at studere Kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Jeg har i et af mine sabbatår selv arbejdet frivilligt på et børnehjem i Tanzania, og har altså derfor set med egne øjne, hvor barskt det kan være at barn i et udviklingsland. Første gang jeg hørte om Anja og DINNødhjælp var da 'Anja og Heksebørnene' kørte i tv. Det var en udsendelse, som gjorde stort indtryk på mig, og siden da har jeg gået og leget med tanken om, at det var en organisation, jeg gerne ville være en del af. Derfor sendte jeg selvfølgelig en ansøgning afsted, da jeg så at DINNødhjælp søgte frivillige Social Media assistenter. Jeg synes, at DINNødhjælp gør et fantastisk stykke arbejde, og jeg er rigtig stolt af at være med til at gøre en forskel for børnene i Nigeria.

Donika Pacolli

Donika Pacolli

Født i Prishtina, Kosovo i 1997

Jeg kommer fra en lille by der hedder Langå. I dag bor jeg i Århus, hvor jeg til dagligt studerer International Virksomhedskommunikation i Engelsk. Ligesom tusindvis af andre, stiftede jeg første gang bekendtskab med DINNødhjælp, da dokumentaren ”Anja og Heksebørnene” rullede foran tv-skærmen. Siden dengang har jeg fulgt med i det fantastiske arbejde som Anja og teamet udfører i Nigeria. Det, der inspirerer mig mest ved organisationen er deres transparenthed i deres arbejde, deres kærlighed til børnene som bliver reddet samt den kæmpe succeshistorie som organisationen er blevet til. Som barn af forældre som flygtede fra krig og som flyttede til Danmark for at sikre bedre muligheder og en bedre fremtid for mig, har jeg på personlig plan oplevet vigtigheden i en sikker og tryg barndom, samt hvor vigtigt det er for et barn at have muligheden for uddannelse. Disse fundamentale værdier er noget som kendetegner DINNødhjælp og derfor slog jeg med glæde til, da jeg så muligheden for at bruge min faglighed til at hjælpe organisationen ved at blive Social Media Assistent.

Mette Thomsen

Mette Thomsen

Født i Svendborg i 1989

Jeg er en af DINNødhjælp’s frivillige fundraisere. Min kommunikationsbaggrund og fynske charme skal sørge for, at fonde smider støtten i bøtten hos DINNødhjælp. Mit frivillighjerte stammer fra mine forældre, der lærte mig om medmenneskelighed. Det organ har jeg siden næret som gymnastikunderviser, og som frivillig hos Ungdommens Røde Kors.
Jeg spottede Anjas beundringsværdige arbejde gennem Tv-udsendelserne, og efter en snak med Anja til et foredrag i Aarhus, søgte jeg frivilligt arbejde i organisationen. Jeg ønsker at arbejde for bæredygtige, progressive humanitære formål i Afrika, og det kan jeg i DINNødhjælp. Mest af alt, er jeg solgt på fremgangsmåden: at udvikling sker gennem oplysning, ikke fordømmelse.

Ea Jensen

Ea Jensen

Født på Grønland i 1995

Jeg bor i Slagelse hvor jeg til daglig studerer International Virksomhedskommunikation og International Marketing. Jeg har selv rejst meget, og jeg har set forskellige skæbner. Det er blandt andet også derfor at det har utrolig stor personlig værdi for mig, at jeg kan være med til at gøre en forskel for andre mennesker, der ikke har de samme levevilkår som mig selv. Jeg hørte første gang om DINNødhjælp da DR sendte den første dokumentar om Anja og heksebørnene, og jeg har siden fulgt organisationen tæt, og da jeg i 2017 var til foredrag med Anja var jeg sikker på at jeg rigtig gerne ville gøre mit for, at hjælpe heksebørnene i Nigeria. Da jeg så et opslag, om at de søgte frivillige til SoMe, slog jeg til, og kan nu glædeligt gøre mit for at hjælpe organisationen med de evner og erfaringer jeg besidder igennem mit studie og arbejde. Jeg er så glad for at kunne hjælpe til som Social Media Assistant.

Jackie Maxwell Sehested

Jackie Maxwell Sehested

Født i Skotland

Jeg er født i Skotland og har boet i Danmark i mange år. Jeg mødte min danske mand på en skiferie i Frankrig. Vi bor på en dejlig lille ejendom på landet, med en hest og to små (hunde størrelse!) ponyer, høns og katte. Min fritid er fyldt med cykling, løb, svømning (nogle gange alle tre ting på een gang - triathlon) og ridning. Jeg giver også sports massage sammen med en ven. Jeg har arbejdet med marketing i 20 år og arbejder pt hos Grundfos. Jeg har længe gerne ville lave noget der gør en forskel for samfundet. Efter at have set en dokumentar om Anja og hendes arbejde, tog jeg til et af hendes foredrag i Århus. Efter at have hørt om hendes arbejde fra hende selv, måtte jeg bare hjælpe. Jeg sad gennem hele foredraget og tænkte på hvordan jeg kunne gøre en forskel og om DINNødhjælp mon havde planer for England. Jeg er så glad for at kunne hjælpe til som Digital Marketing assistent på Adwords og SEO.

Isabel søndergaard

Isabel Randløv Søndergaard

Født i Herning i 1977

Jeg er frivillig grafisk designer hos DINNødhjælp, og mit primære arbejdsområde er hjemmesiden, som jeg sørger for er en fryd for øjet og for Googles søgerobotter. Derudover hjælper jeg også til med de grafiske behov, der måtte opstå. Jeg er oprindeligt uddannet grafisk designer fra Designseminariet i Højer og har efterhånden en del års erfaring i reklamebranchen/den grafiske branche. Lige pt. arbejder jeg freelance for en tidligere arbejdsgiver. Mit kendskab til DINNødhjælp og det arbejde de udfører blev for alvor printet ind i både hjerte og sjæl med de rystende billeder af Hope, der løb over skærmen tilbage i 2016. Jeg har egentlig længe drømt om at kunne kombinere grafisk arbejde med en eller anden form for velgørenhedsarbejde, og det giver rigtig meget mening for mig at være med i det her fællesskab, hvor vi er sammen om at gøre verden lidt bedre. Så jeg var ikke mange sekunder om at reagere, da jeg så, at de søgte nye frivillige i februar 2018. Oprindeligt er jeg fra Ikast, men har siden april 2014 boet i Skanderborg med min kæreste og vores datter.

Hanna Danielsson

Hanna Danielsson

Født i Sverige 1972

Delemor til Noah 14 år gammel og bor på Frederiksberg.
Har altid været politisk aktiv/interesseret. Fra 2011 til 2014 arbejdede jeg som hotelchef i Gambia hvor jeg fik muligheden at sammen med en lokal NGO at starte en skole og et træningscenter for lærer.
At arbejde i Vestafrika vækkede mere end nogensinde min interesse for CSR, bæredygtighed og renewable energy.
Under min tid i Gambia sat jeg med som repræsentant i Task force committee on child protection within tourism, ett samarbejde mellem Unicef, Child Protection Alliance, Social welfare og Gambia Tourism Board for at informere og undervise om Child protection I turismesektoren.
I 2016 fik jeg muligheden at arbejde sammen med Operation Håb med et event for at støtte DINNødhjælp og fik på den måde lært Anja og organisationen bedre at kende. Jeg har altid ville arbejde med humanitært arbejde for en organisation som er gennemsigtig, energisk og faktisk gør en forskel og som frivillig hos DINNødhjælp har jeg endelig fået den mulighed.
Jeg drømmer om en fremtid indenfor humanitært arbejde, CSR og Renewable energy