Den lille pige med svovlstikkerne

I Danmark er julen traditionernes tid, der handles og hygges, men ikke alle har den mulighed.

Vi kender alle historien af H.C. Andersen, Den lille Pige med Svovlstikkerne, som berørte læseren helt ind i hjertet. Historien blev skrevet i 1848, og handler om en fattig pige, der bliver sendt ud for at sælge svovlstikker nytårsaften. Der var koldt, og pigen havde ikke solgt en eneste svovlstik, og i frygt for hendes far turde pigen ikke at gå hjem. Hun søgte ly mellem to husmure, trak sine bare kolde fødder op under sig. Hun tændte en svovlstik, og fra luens klare lys så hun de smukkeste drømmescenarier. Til sidst så hun sin afdøde mormor i luens skær, den eneste der havde vist hende kærlighed, og hun bad hende tage hende med. Om morgenen dagen efter, fandt man den lille pige, frosset ihjel med et smil på læben. Selv om historien er fra 1848, kan den stadig bruges til at perspektivere livet i Danmark i dag.

Derfor har vi, i DINNødhjælp, valgt at invitere 10 af Danmarks fattigste familier til at komme, og holde jul med organisationen d. 23/12 i Århus. Vi vil gerne fjerne den bekymring julen er for disse forældre, og vil med hjælp fra sponsorer sørge for, at familierne vil få en dag de vil kunne mindes med glæde i lang tid.

Vi arrangerer en traditionel dansk jul, hvor der vil være dans om juletræet, besøg af julemanden, og ikke mindst får alle børn en masse dejlige gaver.

En stor tak til sponsorerne der hver især har bidraget til dette arrangement, uden jer var dette ikke muligt, og vi i DINNødhjælp er dybt taknemmelige. Se dem herunder.

HOVEDSPONSORER

Babyalarm.dk
Modström
Caspian A/S

SPONSORER

Soft Gallery
WHEAT
Pocketsize.dk
Juletræssalg v/ Flemming Krause Kjær